*Proiect de guvernare locală 2016
- Primăria Generală a Capitalei trebuie să devină o instituţie de management eficient, capabilă să asigure bunăstarea comunităţii.
- Primarul general trebuie să fie un partener al primarilor de sector, nu un adversar al acestora, iar scopul comun trebuie să fie aducerea deciziei cât mai aproape de bucureştean.
- Primarul general trebuie să fie un coordonator de echipă managerială: viziunea sa şi a primarilor de sector nu poate fi altfel decât coerentă şi unitară.
- Capitala lucrului făcut de mântuială trebuie să devină capitala în care se iau deciziile bune, iar rezultatul lor se vede în nivelul de trai al bucureştenilor.
- În Capitala deciziilor bune, primarul şi echipa lui se subordonează cetăţenilor şi nevoilor acestora şi se plasează deasupra intereselor politice.
- În Capitala deciziilor bune, se face mai multă administraţie în folosul bucureştenilor, mai puţină vorbărie şi zero demagogie ambalată sub forma unor promisiuni fanteziste.
- În Capitala deciziilor bune, administraţia birocratică, costisitoare şi ineficientă dispare şi este înlocuită cu administraţia coerentă şi performantă, prin descentralizare şi debirocratizare.
- În Capitala deciziilor bune, primarul este un manager eficient, capabil să creeze un echilibru între cheltuieli şi venituri. Investiţiile şi politicile Primăriei vor genera locuri de muncă şi dezvoltare economică, astfel încât Bucureştiul să devină un centru de afaceri regional.
- În Capitala deciziilor bune, Bucureştiul îşi recâştigă rolul bine meritat în ierarhia marilor oraşe europene: performanţă economică, servicii de calitate, nivel de trai ridicat, infrastructură modernă.
- Schimbarea modului de organizare a instituţiei primăriei trebuie completat de schimbarea modului în care aleşii locali se raportează la cei pe care îi reprezintă: bucureştenii.
- Administraţia centralizată nu poate răspunde nevoilor individuale ale bucureştenilor. Administrarea eficientă înseamnă transferul deciziei cât mai aproape de cetăţeni.
- Dezvoltarea Capitalei trebuie făcută în parteneriat permanent cu bucureştenii.
- Bucureştenii plătesc taxe şi impozite şi trebuie să ştie ce se întâmplă cu banii lor.
- Bucureştenii trebuie implicaţi în luarea deciziilor cu privire la ceea ce este mai bine pentru oraşul lor.
- Transferul de competenţe de la Primăria Generală la primăriile de sector trebuie să continue, pentru a valorifica potenţialul fiecărui sector în parte.
- Primarul general trebuie să fie un partener şi un coordonator al primarilor de sector, pentru a aduce decizia cât mai aproape de bucureşteni.