Mi-am asumat angajamentul de a mă lupta în Parlamentul European pentru finanțarea corectă a programelor pentru digitalizarea Uniunii.
Digitalizarea și noile tehnologii ne vor schimba viața și vor permite soluții la multe dintre provocările cu care ne confruntăm. De exemplu, capacitatea noastră de a colecta, de a stoca și de a prelucra date prin algoritmii inteligenței artificiale va crește eficiența și productivitatea și va consolida competitivitatea generală a Uniunii.
UE poate beneficia, de asemenea, de transformarea digitală pentru a maximiza performanța industrială prin combinarea capacităților sale tehnologice și industriale într-o manieră coordonată și pentru a dezvolta și actualiza în continuare infrastructura digitală în statele membre.
“Mecanismul pentru interconectarea Europei” și” Europa digitală” trebuie să primească finanțare adecvată și mă voi lupta în Parlament să obțin această finanțare.
Agenda digitală a UE trebuie să își concentreze eforturile asupra sectoarelor strategice pentru a deveni lider în domenii precum industria prelucrătoare, robotica, comerțul, sănătatea și industriile creative.
Industria europeană nu ar trebui privită doar ca un mijloc de scop. Până cel târziu în 2050, Parlamentul și Comisia ITRE, pe care o conduc, vor susține tranziția către o bază industrială modernă, neutră din punct de vedere climatic, foarte eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor și competitivă, cu o politică industrială și energetică integrată și integrată.
În calitatea pe care o am, de președinte al Comisiei ITRE, angajamentul meu pe termen lung este de a atinge obiectivele ambițioase privind politicile climatice printr-o transformare digitală completă și coerentă, cu o politică industrială, cu o tranziție justă și favorabilă incluziunii și menținând securitatea aprovizionării cu energie în Uniune.