9,2 miliarde de euro (o majorare de la 7,7 miliarde) este suma pe care am reușit să o impun ca propunere a Parlamentului European în negocierile pentru Cercetare în Sănătate, iar descoperirile pentru noi tratamente care să vindece cancerul la copii vor fi finanțate cu maximă prioritate. Și în acest context m-am bucurat să particip ieri, la Bruxelles, la un eveniment organizat de Societatea Europeană pentru Cancerul Pediatric, care a adus în discuție importanța inovării în lupta cu boala.
Este din ce în ce mai limpede că am intrat într-o nouă era: a inteligeței artificiale și a Big Data. Trebuie să avem acum deschiderea și priceperea necesare să folosim aceste tehnologii, fără abatere de la etică, pentru a-i ajuta mai mult pe toți copiii bolnavi de cancer.
În Programul pentru Cercetare Orizont 2020 există deja un proiect pilot dedicat cancerului pediatric, AI-PRIMAGE, pe care îl susțin, fiind conștient că inovarea este esențială în lupta cu această maladie cu multe fețe.
Ca președinte al Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European și ca un susținător pentru drepturile pacienților vă îndemn pe toți: medici, părinți, reprezenanți ai bolnavilor să vă informați corect despre potențialul uriaș și oportunitățile pe care le oferă inteligența artificială în lupta cu cancerul la copii. Împreună suntem mai puternici decât boala!