Este necesar să avem un cadru legislativ mai eficient, mai pragmatic și mai modern pentru a face din Europa prima alegere pentru cercetare și fabricarea următoarei generații de medicamente și vaccinuri. Acesta este mesajul pe care îl voi transmite Comisiei Europene în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European și pentru care am primit deja o largă susținere din partea colegilor mei eurodeputați.
Strategia Farmaceutică a UE, care urmează să fie votată în această toamnă, trebuie să conțină pârghiile necesare care sà ne ofere garanția că UE este capabilă să satisfacă nevoile farmaceutice ale tuturor cetățenilor, la prețuri accesibile, inclusiv în perioadele de criză. Strategia va revizui legislația privind medicamentele pediatrice și pentru boli rare și va revizui și activitatea EMA, care joacă un rol esențial în sănătatea publică.
Despre toate acestea am discutat astăzi la întâlnirea de lucru pe care am avut-o cu reprezentanții Federației Europene pentru Industria Farmaceutică (EFPIA), CEO a trei companii importante la nivel mondial și european și colegii europarlamentari preocupați de domeniul Sănătății.