În cadrul întâlniri de astăzi la Comitetul parlamentar de asociere UE-Ucraina, am transmis toată susținerea mea și a Comisiei ITRE părții ucrainene, în vederea atingerii obiectivelor noastre comune.
Vrem ca sistemul energetic postbelic să fie integrat, să fie alimentat din mai multe surse regenerabile și să aibă o eficiență energetică mai mare. Reconstruirea unui sistem energetic modern în Ucraina, care să fie adaptat și la cerințele UE este o prioritate.
Susțin Ucraina în demersul său cu toată tăria, așa cum am făcut-o încă de la începutul războiului neprovocat, demarat de Federația Rusă.
De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Comisia ITRE a fost unul dintre actorii majori implicați în activitatea legislativă și nelegislativă în legătură cu consecințele războiului.
Am înființat un grup de contact ITRE – UE – Ucraina, care a discutat în mod regulat cu reprezentanții Comisiei Europene cele mai recente evoluții ale atribuțiilor noastre. Pe parcursul acestor 497 de zile de război am avut și multe puncte de pe ordinea de zi a ITRE dedicate consecințelor războiului din Ucraina, unde am avut posibilitatea de a monitoriza acțiunile în desfășurare ale Comisiei.
Un alt subiect pe care l-am abordat astăzi a fost ” Legea în sprijinul producției de muniție”. Am condus echipa de negociere a Parlamentului European și am reușit să urgentez realizarea acestei legi extrem de importante în efortul de război. Parlamentul European s-a ocupat de acest dosar în procedură de urgență. Trebuie să oferim industriei de apărare a Ucrainei tot sprijinul necesar cât mai curând posibil. Suntem la un pas de finalizare a acestei legi. Astăzi vom avea trilogul final.