A început negocierea pe Regulamentul Ten-E între Parlamentul European și Consiliu, un dosar foarte important pentru România, la care particip în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din PE.
Regulamentul vizează accelerarea dezvoltării proiectelor strategice, care interconectează rețelele energetice de-a lungul a opt coridoare prioritare și alinierea rețelelor la obiectivele de mediu pe care ni le-am asumat la nivel european.
Misiunea mea în timpul negocierilor este să mă asigur că dezvoltarea rețelelor energetice va permite și va susține decarbonarea, prin încurajarea implementării de tehnologii și infrastructuri inovatoare, menținând, în același timp, tranziția energetică corectă, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă.
Este un dosar dificil și extrem de tehnic, negocierile vor fi complexe, dar am încredere că CE va folosi puterile sale de mediere și de găsire a soluțiilor ca intermediar onest în aceste discuții. Sunt sigur că interesul nostru comun pe termen lung pentru aprovizionare cu energie curată, la prețuri competitive și securitate energetică va fi mai presus de interesele imediate.