Ieri, 21 iunie 2017, conducerile filialelor PNL din București au avut o întâlnire în care au fost stabilite direcțiile de acțiune și pașii ce urmează a fi parcurși în perioada următoare. Alegerile interne din PNL de la finalul săptămânii trecute au trasat cadrul necesar unor acțiuni viitoare concrete, în acest moment existând conduceri legitimate prin vot în toate structurile partidului. Pornim împreună acum pe un nou drum pentru a face din PNL cel mai puternic partid din regiunea București-Ilfov și din România.
În cadrul întâlnirii a fost realizată o analiză a factorilor externi și interni ce au condus la rezultatele din anul 2016 și au fost stabilite obiective clare atât în ceea ce privește comunicarea publică cât și organizarea internă:
Realizarea în următoarele trei luni a unui program concret de măsuri pentru București. Guvernarea PSD a capitalei poate fi descrisă cel mai ușor cu ajutorul nerealizărilor, mai degrabă decât prin ceea ce s-a făcut bine. De aceea considerăm extrem de necesar ca PNL, ca principalul partid de opoziție, să prezinte o viziune clară asupra dezvoltării Capitalei. Vom propune, in termenul asumat, o serie de măsuri concrete și fezabile, care se vor regăsi în propuneri de Hotărâri venite din partea reprezentanților PNL în consiliile locale și în Consiliul General. Vom oferi toate aceste soluții, la cheie, cu metodologia de aplicare și sursele de finanțare identificate.
Reactivarea comisiilor de specialitate ale PNL la nivelul Bucureștiului. Partidul Național Liberal se bucură de o resursă umană foarte bine calificată în toate domeniile. Ne propunem, drept urmare, să punem acest corp de specialiști la dispoziția comunității, pentru a gândi și prezenta cele mai bune și viabile soluții pentru regiunea București-Ilfov.
Organizarea pe baza unor reguli comune a filialelor PNL București. Filialele de sector trebuie să creeze și să gestioneze foarte eficient o rețea puternică de organizații de centre de vot care să asigure legătura permanentă cu cetățenii. Crearea acestei rețele trebuie să fie prioritatea tuturor filialelor de sector în următorii doi ani.
Comunicarea PNL în București trebuie să fie o comunicare profesionistă, organizată și credibilă, în total acord cu noua conducere centrală a partidului. PNL trebuie să creeze temele și canalele de comunicare care să atragă atenția asupra problemelor din București. Pozițiile și proiectele consilierilor PNL trebuie făcute publice în permanență fie că vorbim de consiliile de sector sau Consiliul General. Acțiunile noastre trebuie să fie realizate cât mai aproape de cetățean, iar comunicarea trebuie să fie orientată în principal pe soluții.
Cristian Bușoi, președinte PNL București
Marian Petrache, vicepreședinte PNL